ASKOM 5. Bölge Toplantısı Diyarbakır’da Yapıldı
19 Eylül 2022

img6653-1jpg.png

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) 5. Bölge illeri toplantısı Müdürlüğümüz ev sahipliğinde yapıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla 5. Bölge ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin katılımıyla yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Eren USUL ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uz.Dr.Hakan GÜNER’in de katıldığı toplantıya, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet YAVUZ, Batman İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Semih CANPOLAT, Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Osman ÖZDEMİR, Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre ÖMÜR, Hizmet Başkanları, Başkan Yardımcıları, İllerdeki Kamu ve Özel Hastane Yöneticileri ile İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonu ile gerçekleştirilen 2022 Yılının İkinci Bölge ASKOM Toplantısında; Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Eren USUL, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman İl Sağlık Müdürleri de birer konuşma yaparak acil sağlık hizmetleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Toplantıda acil sağlık hizmetlerinin bölge illerindeki mevcut durumu ele alınarak, iller arası ve sağlık tesisleri arasındaki hasta sevkleri koordinasyonu değerlendirildi. Toplantıda ayrıca bölge illerindeki hastanelerin yatak kapasite ve doluluk oranlarının karşılaştırılmasına yönelik çalışmalar paylaşıldı.