Çermik te İlk Defa Yapılan Ameliyat
19 Şubat 2018

• Güneydoğu’da nadir yapılan ameliyat, ilçemize ilk kez gerçekleştirildi…

İlçemizde göz kapağını kapatamadığından dolayı kör olmayla karşı karşıya kalan Hamza Demirci, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 5 yıl sonra sağlığına kavuşan hastaya yapılan operasyon, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde nadir, ilçemizde ise ilk kez gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 yıl önce Elazığ’ın Maden ilçesi mevkiinde motosiklet kazası sonucu beyin kanaması geçiren ve buna bağlı olarak yüz felci olan Hamza Demirci (37), artık rahatça uyuyabiliyor, banyo yapabiliyor.

Yaşadığı kaza sonucu felce bağlı olarak sağ gözünü kapatamayan Demirci, birkaç merkeze başvurmasına rağmen sonuç alamadı. Son olarak ilçemiz Devlet Hastanesi’ne bir süre önce atanan KBB Uzmanı Operatör Doktor Sedat Rüzgâr’a başvurdu. Maddi imkânsızlıklar yüzünden sıkıntılı günler geçiren ve gözü nedeniyle çalışamaz duruma gelen Hamza Demirci’ye, Kaymakamlık ve Devlet Hastanesi sahip çıktı.

Hastanede operasyonun yapılabilmesi için gerekli olan altın platin kapağı alma konusunda Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuran hastanın talebi kabul edildi ve Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş’ın talimatı ile gerekli olan altın platin, satın alındı. Daha sonra ilçemiz Devlet Hastanesi’nde KBB Uzmanı Operatör Sedat Rüzgâr tarafından altın platin göz kapağına yerleştirilerek hasta Hamza Demirci sağlığına kavuşturuldu.

KBB Uzmanı Op. Dr. Sedat Rüzgâr, “hastanın bize gelmeden önce birkaç merkeze başvuru yaptığını öğrendik. Hastamızın gözü kapanmadığı için gözünde kuruluk başlamıştı ve bu yavaş yavaş kör olma noktasına gelmişti. Hastamızın maddi durumu yetersiz olduğundan dolayı, hastanemiz ve Kaymakamlık iş birliği yaparak göz kapağı için gerekli olan altın platini temin ettik ve başarılı bir operasyon ile hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamız, tıpkı kazadan önceki gibi işine gidebiliyor, sosyal hayatını devam ettirebiliyor” dedi.

5 yıl sonra sağlığına kavuşan Demirci ise KBB Uzmanı Operatör Doktor Sedat Rüzgâr ve Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş’a teşekkür ederek, şöyle konuştu;

“Bundan 5 yıl önce trafik kazası geçirdim ve buna bağlı olarak beyin kanaması ve yüz felci geçirdim. Bu nedenle yüzümü hissetmiyordum ve gözümü kapatamıyordum. Birkaç merkeze başvurdum sonuç alamadım ve son olarak Sedat Bey’in yanına geldim. Sedat bey benimle yakından ilgilendi, gerçekten kendisine çok teşekkür ederim. Kaymakamlığa başvurdum. Bu konuda da sağolsun doktorum yardımcı oldu. Kaymakamlık altın platini temin etti ve hastaneye teslim etti. Doktorum da ameliyatımı yaptı ve dört dörtlük oldu. Eline koluna sağlık. Daha gözümü rahat kapatabiliyordum. Önceden dükkânda rahatça kaynak yapamıyordum. Çünkü gözümü kapatamadığım için duman gözüme kaçıyordu ve gece rahatsızlık veriyordu. Banyo yaptığım zaman da elimi kapatıp suyu başıma döküyordum. Şimdi ise rahatça yıkanabiliyorum. Doktorumuzun eline koluna sağlık. Bizden desteğini esirgemeyen tüm yetkililere de teşekkür ediyorum.”

KBB UZMANINCA İLÇEMİZDE İLK KEZ YAPILAN AMELİYAT.jpg

KBB UZMANINCA İLÇEMİZDE İLK KEZ YAPILAN AMELİYAT 3.jpg